uiercreme
  • uiercreme

uiercreme 300 ml

€ 6,49
Inclusief belasting *

uiercreme M.Comhair

Verzacht, voed en bescherm je schrale of droge huid met m.comhair Uiercrème. De crème heeft een vochtinbrengende werking en is ideaal bij droge of schrale plekken op je handen, knieën en ellebogen.

M.Comhair Uiercreme is een niet vette creme en geschikt voor alle huidtypen.

Volumekorting

Aantal Korting U bespaart
3 € 0,50 Tot € 1,50
Aantal

  • Veilige betaling Veilige betaling
  • Levering thuis of postpunt Levering thuis of postpunt

uiercreme

checkmark.gif (564 Byte) Uiercreme van de firma comhair is een creme die niet vettig is.
Uiercreme hydrateerd de huid.
Uiercreme kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden.
De huid wordt zacht en soepel met uiercreme.
Er is veel verschil in uiercreme, door de unieke samenstelling van deze uiercreme is succes verzekerd.
Reeds vele tevreden klanten in binnen en buitenland sinds 1992.

checkmark.gif (564 Byte)  De huid is het grootste orgaan van het lichaam.
Bij een volwassen mens is de huid bijna 2 m2 groot en weegt ongeveer 3 kg.
De huid beschermt het lichaam tegen vele schadelijke invloeden van buitenaf.
De huid vormt een barrière tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. Andersom zorgt de huid ervoor dat water, eiwitten en mineralen in het lichaam blijven. Bovendien heeft de huid een belangrijke functie in de regulatie van de temperatuur van het lichaam en is het in staat signalen zoals pijn, warmte en kou te registreren en door te geven naar het centraal zenuwstelsel.

checkmark.gif (564 Byte)De barrièrefunctie van de huid wordt geregeld door de hoornlaag of stratum corneum. Dit is het bovenste laagje van de opperhuid (epidermis). Die opperhuid maakt voortdurend nieuwe huidcellen aan die beetje bij beetje opschuiven naar de oppervlakte. De hoorncellen worden bij elkaar gehouden door huidvetten (lipiden), die als het ware het cement zijn tussen de hoorncellen. Als er te weinig huidvetten in de hoornlaag aanwezig zijn, kan de huid niet meer genoeg vocht vasthouden. De huidbarrière is dan verstoord. Het vocht in de huid kan dan makkelijk verdampen en stoffen van buitenaf kunnen het lichaam binnendringen en schade aanrichten. Door het tekort aan vocht droogt de huid uit. De huid wordt ruw, snel geïrriteerd en je kunt last krijgen van schilfers en kloofjes. Een droge huid kan jeuken en pijnlijk zijn.
checkmark.gif (564 Byte)Dit is te vermijden door regelmatig de handen in te wrijven met uiercreme van Maria Comhair.

checkmark.gif (564 Byte)Als de droge huid niet op tijd beschermd wordt, kun je last krijgen van eczeem: de huid wordt rood en er ontstaan gezwollen plekken en blaasjes. De huidvetten in de hoornlaag zijn makkelijk oplosbaar. Je handen wassen met water is al genoeg om ze weg te spoelen. Zeker als je een beroep hebt waarbij je veel je handen moet wassen met zeep of reinigingmiddelen of waarbij je direct contact hebt met andere stoffen die de huidvetten oplossen is de kans op uitdroging groot. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, artsen, schoonmakers, koks of monteurs.Of denk aan de metselaar of bouwvakker alsook de grondwerkers, deze mensen hebben over het algemeen zeer ruwe handen en ook kloven.
checkmark.gif (564 Byte)Dit is te vermijden door regelmatig de handen in te wrijven met uiercreme van Maria Comhair.

checkmark.gif (564 Byte)Soms is een droge huid aangeboren: je hebt dan van nature een zwakkere huidbarrière. Het kan zijn dat er in je familie meer mensen last van hebben; erfelijke aanleg speelt dan een rol. Verder is ook het klimaat van invloed op de huid. In de winter zorgt de centrale verwarming in huis voor een droge atmosfeer. Buiten drogen vrieskou en gure wind de huid uit. In de zomer heeft een overvloed aan zonlicht hetzelfde effect.
checkmark.gif (564 Byte)Een oplossing is , regelmatig inwrijven met uiercreme van Maria Comhair.

 

Zelfhulpmiddelen

Om uitdroging en beschadiging van de huid te voorkomen kun je zelf het volgende doen:
- Vermijd zoveel mogelijk direct contact met stoffen die de huid beschadigen. Voorbeelden zijn oplosmiddelen en zepen (ook gewone zeep en shampoo!) die de huid ontvetten. Vooral in combinatie met warm water zijn deze schadelijk.
- Gebruik handschoenen bij klusjes met ontvettende stoffen. Naast de gewone huishoudhandschoenen kun je bij de apotheek ook handschoenen van rubber of vinyl krijgen. Deze sluiten wat nauwer om de handen. Als je overgevoelig bent voor rubber, draag dan katoenen handschoenen onder de rubber handschoenen.
- Verwarm het huis niet te warm zodat de lucht niet te droog wordt. Zorg voor vochtverdampers aan de centrale verwarmingsradiatoren om de vochtigheidsgraad van de lucht op peil te houden.

- Bescherm bij koud weer de huid met goede kleding en handschoenen.
- Gebruik een goede beschermende crème, liefst zonder conserveermiddelen, kleurstoffen en parfum.

 
checkmark.gif (564 Byte)Maria Comhair uiercreme beantwoord aan deze eisen.

Behandeling
Bij uitdroging gaat de huid zelf extra huidvetten produceren om de weggespoelde huidvetten te vervangen en zo de huidbarrière te repareren. Dit herstel duurt ongeveer 1 week, mits de huid met rust gelaten wordt en de tijd krijgt om weer te herstellen. Door de oppervlakte van de huid met een beschermende vette crème in te wrijven krijgt de huid de kans om volledig te herstellen.
Een uiercreme met vaseline werkt over het algemeen goed. Voorbeelden zijn:
- vaseline crème (10% vaseline in cetomacrogolcrème)
- vaseline/ paraffine crème (50% vaseline en 50% paraffine)
Nadeel van deze producten is dat ze vaak langzaam intrekken en vooral bij gebruik aan de handen, de handen langdurig vet maken, zodat ze vooral overdag niet zo praktisch zijn.
Sommige speciaal voor de droge huid ontworpen crèmes bevatten extra barrièrelipiden zoals vrije vetzuren, cholesterol en ceramide. Bij een heel droge huid kunnen deze crèmes bijdragen aan het herstel.

checkmark.gif (564 Byte)Maria Comhair uiercreme is NIET VETTIG en dringt onmiddelijk in de huid.

Zelfhulpmiddelen
Neem de oorzaak van eeltvorming weg (bijvoorbeeld knellende schoenen). Door te baden worden de eeltplekken zacht. Na een bad kunt u vaak al veel eelt wegwrijven met een handdoek.

Eelt aan de ellebogen? Hou 10 minuten in een bakje olie en wrijf ze daarna schoon met een handdoek. Of neem een toiletpuimsteen, drenk deze in olijfolie en wrijf hiemee voorzichtig over de huid. Pas op en wrijf niet te veel huid weg. Dan ontstaat irritatie waarna de eelt versterkt terugkomt. Ook bij Maria Comhair zijn middelen te koop om eelt weg te halen.

Bestel nu deze beste Huidcreme's en profiteer van de speciale aanbiedingen hier op deze site.